koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  4 lata temu

Sweet Story - Słodkie Bezy Online z dostawą produktów

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 11 461 wyświetleń od 25 maja 2021

Warszawa » ul. Klimczaka 1 lok 13 » NA MAPIE

  • 8 czerwca 2021, wtorek
    » 18:30

podstawowy

Kochani, zaczynamy nowy cykl warsztatów cukierniczych! Tematem naszego pierwszego, niezwykle słodkiego spotkania z Edytą Bednarz będą BEZY! <3

Dlatego też zapraszamy wszystkich miłośników słodkości na cudowne warsztaty z pieczenia wyjątkowych BEZ!

Jako pierwszy weźmiemy na warsztat ukochany przez wszystkich klasyk, czyli BEZĘ "PAVLOWA" (Pawłowa). Będzie to oryginalna receptura stworzona dla baleriny Anny Pawłowej, której powabność zainspirowała powstanie tego pysznego tortu...

Edyta opowie Wam o tym, jak ważna jest prawidłowa temperatura, czas pieczenia, suszenia, długie miksowanie oraz odpowiednie proporcje cukru do białek...

Poznamy także 2 wspaniałe receptury na krem... Pierwszy to obłędny krem truskawkowy z czerwonym pieprzem i skórką z cytryny oraz bitą śmietaną. Drugi natomiast to tak zwany krem ubijany, trochę bardziej skomplikowany i wymagający czasu, który wspólnie zrobimy i będzie gotowy na drugi dzień po warsztatach (ten niezwykły krem musi się krystalizować 12 godzin w lodówce - ale uwierzcie nam - będzie warto go zrobić!).

Poznamy również fantastyczny przepis na orzeźwiający Lillet Spritz - zapewniamy, że Was pozytywnie zaskoczy i stanie się Waszym ulubionym koktajlem!

Dla Edyty będzie to debiut w naszym studio, dlatego przyjmijcie ją ciepło! Poznajcie ją trochę bliżej...

Beza to jej wizytówka, ale ma do zaoferowania o wiele więcej. Jest właścicielką restauracji Szwalnia_kuchnia i desery w Łodzi oraz pomysłodawczynąi i twórczynią konceptu Beza (Beza food and bourbon), który obecnie działa jako jej marka osobista. Pracuje tylko z zaufanymi ludźmi, dlatego jej Szefem Kuchni jest jej mąż, a torty dla dzieci najpierw musi zatwierdzić jej Synek. Kreowanie i tworzenie deserów to dla niej pewnego rodzaju medytacja i sposób na odcięcie się od szaleństwa świata. Po uszy zakochana w połączeniu kleistego brownie z preclami, solonym karmelem i pastą fistaszkową ;) oraz bezy z poziomkami z ogródka Mamy. Kocha to, co robi i chce się tym z Wami dzielić.

zmodyfikowano  4 lata temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ