koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TINA
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

Sztuka łączenia alkoholu i jedzenia - część 3 - PIWO I PRZEKĄSKI

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 36 316 wyświetleń od 7 stycznia 2013
  • 18 stycznia 2013, piątek
    » 20:00 - 23

Zapraszamy na trzecie spotkanie w ramach cyklu "edukacyjnego" Sztuka Łączenia Alkoholu i Jedzenia pt.

"PIWO I PRZEKĄSKI"

(radość, oklaski i okrzyki zachwytu!)

Część z was pewnie myśli sobie- Podurnieli oni? Przecież do piwa to tylko orzeszki i paluszki pasują. A to nie prawda! Z piwem jest podobnie jak z winem. Panuje tu podobnie jak w winach bogactwo smaków, kolorów i gatunków. I podobnie jak z winami jedno piwo lepiej komponuje się z daną potrawą, niż z inną, a jeszcze do kolejnej nie pasuje w ogóle. I tu wkraczamy my! Poszukaliśmy informacji, zasięgnęliśmy języka, doczytaliśmy czego nie wiedzieliśmy. I korzystając z tego, a przede wszystkim kierując się własnym podniebieniem, zaserwujemy wam tego wieczoru menu stworzone, aby jedzenie podkreślało piwo, a piwo jedzenie!

Jak zwykle w doborze i przygotowaniu smakowitych przekąsek i dań pomoże naszej Szefowej Asi druga Asia i jej kulinarno-przepyszny blog "na4widelce.blogspot.com"!

Przygotujemy również dla was krótką opowieść o piwie i piwnych ciekawostkach. Będzie można się dowiedzieć czym różnią się piwa górnej fermentacji od piw dolnej fermentacji, albo tego, że w średniowieczu zdarzało się, że piwowara, który uwarzył podłe piwo topiono w beczce z owym trunkiem.


Menu:

Przekąski: -ser prażony -kamyszy - przekąski na patyku -smażony litewski chlebek czosnkowo-kminkowy -domowe chipsy + sosy czosnkowy i salsa -grzanki z chleba w jajku z serem i bananem

Dania główne: -cebulniaki - smażone, podwójne placki z siekanej cebuli przekładane żółtym serem -fish&chips - ryba panierowana z frytkami -półmisek różnych mięs - w sosie czosnkowym

Desery: -ciasto mocno czekoladowe


Alkierz, Supraśl ul. Piłsudskiego 11 18 stycznia (piątek) godz. 20:00 wstęp: 15zł - (w tym: piwny starter i DUŻE piwo na dobry początek wieczoru)


Na ten miły jesienny wieczór zapraszają was:

Na Cztery Widelce czyli blog kulinarny prowadzony przez Asię, wesołą dziewczynę z Supraśla, która zakąski nie odmawia, a pitrasić potrafi. www.na4widelce.blogspot.com

Alkierz czyli miejsce i ludzie, których każdy zna, a ten kto nie zna powinien poznać (okazja jak widać nadarza się niezła) www.alkierz.pl

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ