koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Wrocławianka roku GalaCO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Perform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuPerform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansu
zmodyfikowano  8 lat temu

Kulinarne Spotkanie z Prowansją

Kartuzy »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 10 940 wyświetleń od 18 kwietnia 2017
  • 30 kwietnia 2017, niedziela
    » 14:00

SMAKI PROWANSJI W RESTAURACJI POD ORŁEM

Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną do smaków Prowansji! W naszym Hotelu gościć będziemy w ostatnim tygodniu kwietnia (22.04 - 1.05) rodowitych mieszkańców Prowansji, którzy uczynią w naszej Restauracji prawdziwie prowansalską ucztę! Wyobraźcie sobie smak prowansalskich specjałów: kwiaty cukinii faszerowane musem z kurczaka przelane sosem truflowym czy jagnięcina w cieście z marynowanym bakłażanem w ziołach, podana z konfiturą cebulową i sosem z czarnych oliwek... Kuchnia Prowansalska uważana jest za jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w Europie. Nie trudno się dziwić, bo matka natura szczodrze obdarzyła ten region nie tylko zapierającymi dech w piersiach krajobrazami, ale również słońcem i dojrzewającymi w nim owocami, warzywami, ziołami i winoroślą. • w niedzielę, 30 kwietnia o godzinie 14:00 odbędzie się w Restauracji "Pod Orłem" bankiet pod nazwą KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ. PROGRAM BANKIETU "KULINARNE SPOTKANIE Z PROWANSJĄ": * menu rodem z Prowansji, sporządzone przez uznanych, francuskich Szefów Kuchni: Jean Marc Larrue (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej i szeregu stowarzyszeń kulinarnych we Francji) oraz Rene Verges (członek Francuskiej Akademii Kulinarnej, wyróżniony gwiazdką Michelin) * menu obejmuje: aperitif, przystawkę, zupę, danie główne, deser (poniżej) * prowansalska muzyka na żywo w wykonaniu: Jean-Luc Ansaldi (muzyk gitarzysta), Barbara Lartigaud (wokalistka), Boris Belz (akordeonista) * degustacja tradycyjnych prowansalskich produktów: wina, konfitury, czekolady, nugat prowansalski, krem z kasztanów i inne * LIVE COOKING, czyli gotowanie na żywo potraw rodem z Prowansji * wystawa fotografii i obrazów * dodatkowe atrakcje i menu dla dzieci

zmodyfikowano  8 lat temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ