koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  rok temu

Kolacja degustacyjna "ser i wino"

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 705 wyświetleń od 17 listopada 2023

Sulęczyno » ul. Żeromskiego 15 » NA MAPIE

  • 25 listopada 2023, sobota
    » 18:00

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie kulinarne: kolację "Ser i Wino" które odbędzie się 25 listopada o godz. 19:00 w Restauracji Biôłi Trus. W tym dniu będą mieli Państwo okazję dowiedzieć się wszystkiego  na temat polskich serów kozich od samego serowara i hodowcy Tomasza Strubińskiego, szerzej znanego jako "Koza" oraz o serach krowich z Osady Bure Misie. Nasz szef kuchni Karol Kamiński przygotował dla Państwa menu degustacyjne oparte o wyjątkowe kozie sery produkcji Kaszubskiej Kozy i Burych Misiów. W świat win przeniesie Państwa nasz kierownik gastronomii, a zarazem utalentowany sommelier Wojciech Rudziecki. Do zobaczenia!

Menu degustacyjne " Ser i wino":

Danie 1
Kozia Rura - Burak | Czerwona porzeczka | tymianek cytrynowy | wino: King Fisher Sauvignon Blanc

Danie 2
Ser grecczi - Oliwki | Wędzony pstrąg | Ogórek | wino: Robert Mondavi - Chardonnay Twin Oak

Danie 3
Smędzony - Wołowina | Jajko | Dereń | wino: Piwnice Półtorak Solaris

Danie 4
Pijana Koza - Pasternak | Miód | Czarnuszka | wino: Domane Wachau Riesling

Danie 5
Kozi Ser z Pleśnią | Czarna Trufla - Brązowy indyk z czarnym czosnkiem i żurawiną | wino: Purcari Cabernet Sauvignon Nocturne

Danie 6
Zdrębny Ser Bazyliowy - Pomidor | Malina | Biała czekolada | El Coto | wino: Chardonnay Viura

Cena: 170 zł /os.

Bilety do nabycia na: KupBilecik.pl

Kolacja degustacyjna

Kolacja tematyczna

Chcecie spróbować WSZYSTKIEGO z naszej karty tematycznej KUCHNIA SAMURAJÓW? To macie świetną okazję - KOLACJA DEGUSTACYJNA! Kosztujecie WSZYSTKIE smaki: SAJGONKI/ SZASZŁYK YAKITORI/ SUSHI BOWL/ UDON/ RAMEN. Wybieracie jeden KOKTAJL SAMURAJÓW spośród: MAKOTO/ TSUYOSHI/ KENICHI/ DAISUKE/ TAKUYA. Szef kuchni Arek i szefowa baru Wiśnia opowiadają o tym, co dla Was przygotowali. Bilety do nabycia na: KupBilecik.pl

zmodyfikowano  rok temu
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ