koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

Co jedli Oleńka Billewiczówna oraz Andrzej Kmicic

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 10 241 wyświetleń od 5 stycznia 2017

Katowice » Chorzowska 107 » NA MAPIE

  • 12 stycznia 2017, czwartek
    » 18:00

Staropolska kuchnia należała do najbardziej cenionych w Europie. Jej różnorodność oraz oryginalność zainspirowały Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora do stworzenia książki „Zasmakuj w Sienkiewiczu” (Sonia Draga). O tym jak jadali nasi przodkowie autor opowie podczas spotkania z czytelnikami 12 stycznia w salonie Empik Silesia w Katowicach.

Czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta? Która z zup była zarezerwowana dla sarmackich stołów? Gdzie znajdowały się piece do wypiekania chleba? Odpowiedzi na te pytania podczas wielu lat zgłębiania wiedzy na temat tradycji oraz kuchni staropolskiej odnalazł Remigiusz Rączka. Wraz z Sebastianem Nowakiem, znawcą oraz popularyzatorem smaków stworzyli wyjątkową książkę kucharską. Proste, zdrowe i smaczne przepisy pomogą Wam przenieść się na szlacheckie stoły. Spotkanie z autorem będzie okazją do porozmawiania na temat staropolskich tradycji oraz podpisania egzemplarza książki.

Remigiusz Rączka - znany i lubiany śląski kucharz i restaurator. Jego kulinarne popisy można oglądać w programach „Rączka gotuje” oraz „Zasmakuj w Sienkiewiczu”. Ambasador kuchni regionalnej. Od zawsze marzył o prowadzeniu restauracji oraz napisaniu książki kucharskiej.

zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ