koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
TpL repertuarCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359AMKL 75 lat
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Festiwal letnich smaków

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 3 638 wyświetleń od 18 czerwca 2015
  • 8 lipca 2015, środa
    » 18:00

Tego lata jest jeden dzień, w którym Paweł Grabowski i Piotr Ślusarz – dwóch szefów kuchni o artystycznych duszach, razem przygotują prawdziwą letnią ucztę. Powiew morskiej bryzy, zapach leśnego poszycia i delikatne muśnięcie orientu za sprawą ich talentów 8 lipca spotkają się w restauracji Appassionata. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję intrygują: sezonowe grzyby, rokitnik i halibut z miso. Wyrafinowana kuchnia przygotowana przez uznane talenty kulinarne. Przyjdź i wypróbuj kompozycję ze smaków lata.

Piotr Ślusarz

Młody kucharz, który zdążył już przejść przez niemal wszystkie stopnie kulinarnej kariery; od pracownika sieciowego fast fooda po pracę m.in. w gdańskim Sheratonie, londyńskim Hibiscus, Pollen Street Social, czy staż w Atelier Amaro. Sławę zdobył dzięki udziałowi w programach Top Chef i Hell’s Kitchen. Obecnie jest szefem kuchni w warszawskim Rozbrat 20 Bistro & Restaurant. W swojej kuchni stara się łączyć produkty z całego świata zachowując umiar, prostotę i elegancję.

Paweł Grabowski

Pasjonat kuchni, który zdobywał doświadczenie za granicą oraz u najlepszych szefów kuchni w Polsce. Odbył staże zawodowe u Dariusza Barańskiego i Wojciecha Modesta Amaro, których kuchnię niezmiennie podziwia. Potwierdzeniem kulinarnego kunsztu Pawła Grabowskiego są znaczące osiągnięcia w Kulinarnym Pucharze Polski. Obecnie jest szefem kuchni w Restauracji Appassionata w Radzionkowie, swoje potrawy komponuje w oparciu o zawsze świeże i najlepszej jakości produkty. Podąża za ideą gotujemy „ad gustum”, czyli dla smaku.

Bilety w cenie 250 zł i rezerwacja pod numerem tel. 519837657 lub restauracja@appassionata.com.pl

autor:
zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ