koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

Warsztaty “Slow Food na talerzu”

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 23 359 wyświetleń od 10 lutego 2015
  • 8 marca 2015, niedziela
    » 12:00
  • 7 marca 2015, sobota
    » 15:00

TERMIN I: 7 marca 2015 GODZINA: 15.00

TERMIN II: 8 marca 2015 GODZINA: 12.00

MIEJSCE: CRZ Krzywy Komin

CENA: 150 złotych/ os.

GOŚĆ SPECJALNY: Agata Gawrońska – najmłodsza uczestniczka programu Hells Kitchen!

PROMOCJA: DO 14 LUTEGO CENA 120 zł/os.!

TEMAT WARSZTATÓW: DZICZYZNA

MENU: PRZYSTAWKA *Tatar z sarny + pieczony szpik jagnięcy + przegrzebki + trybula

PRZYSTAWKA CIEPŁA *Rosół pho z bażanta + plastry opiekanej bażanciej piersi + makaron ryżowy + bita śmietana kurkowo-kolendrowa

DANIE GŁÓWNE *Królik marynowany w kandyzowanej skórce z grapefruita i tymianku cytrynowym + risotto grzybowe + panagratatto parmezanowo – rozmarynowe

DESER *Kozia panna cotta + słony karmel + nalewka z pędów sosny + melisa

Czym jest slow food, dlaczego warto kupować produkty sezonowe, jak wspierać lokalnych rolników i producentów, skąd brać najlepsze produkty oraz jakich produktów lepiej nie kupować…? Na te wszystkie pytania odpowie chef Kuba Korczak oraz gość specjalny Agata Gawrońska. Będziemy jeść, wąchać, dotykać, oglądać, gotować, słuchać, rozmawiać, śmiać się.

Prowadzący:

Kuba Korczak – szef kuchni, doradca kulinarny, pasjonat i poszukiwacz smaków. Razem z Ewą Chodakowską na kanale kuchnia+ prowadzi program promujący zdrowy i aktywny tryb życia. Od ponad dekady dzieli się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte polskie smaki, które bezkompromisowo aranżuje w całkowicie zaskakujące kompozycje. Ekspert kulinarny stacji TVN 24 i wykładowca trójmiejskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Wieloletni działacz Slow Food Polska, członek Polskiej Akademii Smaku. Gotował w najciekawszych restauracjach w kraju oraz w Grecji, gdzie spędził część swojego życia. Pomysłodawca i dyrektor stołecznego festiwalu kulinarnego GOOD FOOD FEST.

Więcej: www.facebook.com/Kuba.Korczak.Gotuje

Agata Gawrońska – najmłodsza uczestniczka programu Hells Kitchen

zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ