koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

Molekularny Tłusty Czwartek w CRZ Krzywy Komin

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 21 283 wyświetleń od 10 lutego 2015
  • 12 lutego 2015, czwartek
    » 17:00

TERMIN: 12 luty 2015

GODZINA: 17.00 – 20.00

MIEJSCE: CRZ Krzywy Komin

CENA: 50 ZŁ

12 luty to dzień w którym w CRZ Krzywy Komin nauka spotka się z gastronomią. Molekularne pączki z syfoniu w winnym sosie, pyszne pomarańcze w strzelającej czekoladzie, a także pokaz kuchni molekularnej. To wszystko czeka nas na warsztatach w CRZ Krzwy Komin.

Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii, stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach.

Prowadzący:

SKN Kuchni Molekularnej aktywną działalność rozpoczęło w 2013 roku. Koło powstało przy Katedrze Chemii na Wydziale Nauk o Żywności. Członkowie Koła starają się poznać procesy zachodzące podczas gotowania, chcą spojrzeć na kuchnię w inny sposób – skupić się na jej chemicznych i fizycznych podstawach. SKN aktywnie współpracuje ze środowiskiem gastronomicznym. Studenci należący do Koła mają możliwość zapoznania się z pracą profesjonalnych kucharzy. Przy współpracy Koła i kucharzy powstają projekty edukacyjne.

W roku akademickim 2013/2014 zostały przeprowadzone dwa projekty – „Między Łąką a Lasem” oraz „Sad i Ogień”. Studenci mają możliwość pracy w kuchni i laboratorium. W ramach działalności Koła Studenci planują również przeprowadzać prace badawcze mające związek z różnymi aspektami kuchni molekularnej. Na zajęciach praktycznych Studenci tworzą potrawy za pomocą technik powszechnie stosowanych w gastronomi molekularnej. Oprócz spotkań praktycznych odbywają się również spotkania teoretyczne, mające na celu poszerzanie wiedzy z zakresu technologii gastronomicznej, chemii oraz fizyki. Koło zrzesza studentów, którzy wykazują chęć rozwijania umiejętności kulinarnych oraz badawczych.

zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ