koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Kreatywne Ferie w Krzywym Kominie II turnus

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 25 916 wyświetleń od 4 stycznia 2016
  • od: 8 lutego 2016, poniedziałek
    do: 12 lutego 2016, piątek

Nasza zimowa oferta dla dzieci w wieku 6-13 lat będzie obfitowała w interesujące warsztaty, zabawy oraz wycieczki, które pobudzą kreatywność i wyobraźnię najmłodszych.

Odkryj talent swojego dziecka, spraw mu wspaniały prezent w postaci cyklu multidyscyplinarnych warsztatów. Dzieci pod profesjonalną opieką będą kreować, projektować, lepić, majsterkować, wspólnie gotować i tworzyć spektakle teatralne.

Zima w mieście może stać się przygodą! Będzie kreatywnie, będzie twórczo, będziemy świetnie się bawić!

Zapisy i szczegółowe informacje na www.krzywykomin.pl

Przygody małych kucharzy. Zimowe warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne w Krzywym Kominie to seria spotkań dla dzieci poświęconych kulinariom. Podczas zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo, dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność. Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.

08.02.2016 r. - Warsztaty kulinarne: pizzerki z warzywami Podczas pierwszych warsztatów kulinarnych dzieci samodzielnie upieką pizzę w wersji mini. Na początku przygotujemy ciasto drożdżowe oraz sos pomidorowy, obierzemy i pokroimy warzywa, którymi następnie dzieci przybiorą wyrośnięte spody do pizzerinek. Komponowanie dodatków do pizzy to świetna zabawa - każdy może wybrać swoje ulubione składniki.

09.02.2016 r. - Warsztaty kulinarne: spaghetti carbonara + tiramisu + quiz i ciekawostki o włoskim jedzeniu Drugiego dnia kulinarnych podróży przeniesiemy się do ojczyzny makaronów - Włoch. Po wprowadzeniu do tematu kuchni włoskiej omówimy rodzaje makaronów, ich historię oraz ciekawostki z nimi związane. Wspólnie przygotujemy składniki do przyrządzenia dania głównego – spaghetti alla carbonara, czyli makaronu z gęstym sosem na bazie jajek, sera grana padano oraz wędzonego boczku. Następnie dzieci przygotują pyszny, kremowy deser – klasyczne tiramisu.

10.02.2016 r. - Warsztaty twórcze + warsztaty kulinarne: naleśniki w trzech smakach Podczas środowych warsztatów kulinarnych królować będą naleśniki. Dzieci same przygotują ciasto naleśnikowe, które później usmażą. Gotowe naleśniki wykończą jednym z trzech rodzajów nadzienia – słodkim twarożkiem z rodzynkami, dżemem truskawkowym lub nutellą z plasterkami bananów.

11.02.2016 r. - Warsztaty kulinarne: zupa z chmurkami oraz placuszki z bananami i jabłkami Przedostatni dzień kulinarnych zmagań będzie zdecydowanie najsłodszy! Na początek wspólnie ugotujemy pyszną zupę truskawkowo-waniliową z pływającymi „chmurkami”. Daniem głównym będą placuszki z jabłkami i bananami, które po usmażeniu oprószymy cukrem pudrem.

12.02.2016 r. - Warsztaty kreatywne: kulinarne eksperymenty (tęczowy wir mleczny, mapa smaków, “chemiczne” jojo) + warsztaty kulinarne - paluszki z kurczaka w sezamie, zdrowe frytki oraz sałatka Podczas warsztatów kreatywnych dzieci samodzielnie przeprowadzą atrakcyjne eksperymenty z wykorzystaniem produktów spożywczych codziennego użytku. Mali naukowcy będą mogli obserwować „chemiczne” jojo, tęczowy wir mleczny. Stworzą też własną mapę smaków. Podczas warsztatów kulinarnych dzieci przygotują pieczone paluszki z piersi kurczaka w sezamie, zdrowe i chrupiące frytki z piekarnika oraz pyszną, kolorową sałatę z pomidorem, ogórkiem i papryką.

Prowadzący: Magdalena Żmich – absolwentka ogrodnictwa, która bardziej niż rośliny kocha tylko słodkie wypieki. Pasjonatka czekolady, uwielbiająca miksować, mieszać, piec i dekorować. Chętnie eksperymentuje w kuchni, ponieważ według niej nic nie dzieje się przypadkiem, a każdy deser tworzony z odrobiną miłości jest w stanie osłodzić innym życie.

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ