koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

Tomasz Miler - Degustacja Whisky Słodowych

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 25 826 wyświetleń od 25 listopada 2013

Łódź » Rewolucji 1905 roku nr 10 » NA MAPIE

  • 30 listopada 2013, sobota
    » 16:00

"Wprowadzenie do whisky słodowej" to degustacja przeznaczona dla wszystkich osób, które interesują się whisky. Spotkanie przeznaczone jest dla osób, które chciałyby zacząć przygodę z poważniejszymi whisky niż te ogólnodostępne w marketach oraz dla tych, którzy już to zrobili a teraz chcieliby uporządkować swoją wiedzę.

Podczas degustacji omówione zostaną: - metody analizy sensorycznej pozwalające lepiej odczytywać smak whisky - rodzaje szkła używanego do picia whisky - style produkcji whisky szkockiej słodowej - etapy produkcji whisky i ich wpływ na smak destylatu

Podczas degustacji podanych zostanie pięć rodzajów single malt whisky, które prowadzący dobierze w taki sposób, aby były odpowiednio zróżnicowane umożliwiając degustującym wyraźne dostrzeżenie różnic pomiędzy podanymi alkoholami. Wszystkie whisky podane zostaną w specjalistycznym szkle wykonanym ręcznie specjalnie na zamówienie prowadzącego przez hutę szkła KROSNO.

Wprowadzenie do whisky słodowej to degustacja dająca solidne podstawy wiedzy, dzięki którym można rzucić się w wir świata szkockich trunków w sposób świadomy i przemyślany.

Dodatkowe informacje: - whisky słodowa to wyjątkowo łagodny alkohol więc degustacja sprawdza się także dla Pań. - można przyjść z osobą towarzyszącą, która nie pije - najlepiej nie palić bezpośrednio przed degustacją - każdy degustujący wypije około 100 ml alkoholu co uniemożliwia prowadzenie samochodu po degustacji.

Tomasz Miler i Klub Szafa zapraszają!

To pierwsza w Łodzi otwarta i profesjonalna degustacja whisky.

Cena: 169 zł (w cenę oczywiście wliczone są alkohole do degustacji). Opłatę i co za tym idzie rezerwację można dokonać w barze Klubu Szafa lub wysyłając e-maila na adres info@spiritandstyle.com


Tomasz Miler jest znanym i cenionym pasjonatem whisk(e)y i alkoholi starzonych. Z wykształcenia biotechnolog i tłumacz konferencyjny, dzięki czemu te dwie perspektywy: zrozumienie procesów technologicznych oraz języka kultury, w której powstaje whisk(e)y pozwalają mu widzieć ją w sposób inny niż inni.

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ