koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
Muzyczne Opowieści EuropyTpL repertuarCO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359BANKSY
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

Goût de France/ Good France/ Smak Francji w Klubie Wino

Łódź »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 10 215 wyświetleń od 18 marca 2017
  • 21 marca 2017, wtorek
    » 17:00

Już po raz trzeci z rzędu wydarzenie „Goût de France / Good France” zgromadzi w pierwszym dniu wiosny, a więc we wtorek 21. marca 2017 roku, ponad 2000 szefów kuchni (w tym Monika Kochanek z Klubu Wino) na pięciu kontynentach, aby obchodzić święto francuskiej gastronomii. Także w naszej restauracji, która weźmie udział w tym wydarzeniu, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, z którymi jest kojarzona: chodzi o ideę dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej, zdrowej żywności.

Cena 160zł /os. obejmuje menu wyboru bez win. Do każdej pozycji menu rekomendujemy poniżej wybrane przez nas wina, które będziemy serwować na kieliszki. Zachęcamy do rezerwacji stolików: - na godz. 17.00 - na godz. 20.00 Rezerwacje pod numerem tel. 531 323 605 lub mailem: manager@klubwino.pl. Rezerwacja jest potwierdzona w momencie otrzymania opłaty za kolację. Prosimy o wpłaty na rachunek 38 1140 2004 0000 3802 3397 5509 lub osobiście w Klubie Wino.

Proponujemy zatem:

Aperitif: Pastis / sok z pomarańczy / wódka z owsa / chilli / woda sodowa

Przystawki 1: Rillettes z wieprzowiny na bagietce / nowalijki Proponowane wino: Domaine de Menard Cuvee Marine Cotes de Gascogne IGP 2015 lub Rillettes z ryby na bagietce / nowalijki Proponowane wino: Domaine de Menard Cuvee Marine Cotes de Gascogne IGP 2015

Przystawki 2: Suflet czosnkowy / plastry konfitowanej kaczki / chipsy malinowe Proponowane wino: Guillaume Aurele Pinot Noir IGP 2015, Langwedocja lub Suflet czosnkowy / małże św. Jakuba / chipsy malinowe Proponowane wino: Domaine Bernard Defaix Chablis AOP 2015

Zupy: Klasyczna zupa cebulowa Proponowane wino: Meyer-Fonne Pinot Gris Alsace AOC 2014 lub Zupa Boulliabaise z wędzonych ryb Proponowane wino: Meyer-Fonne Pinot Gris Alsace AOC 2014

Dania główne: Wołowina po burgundzku / placki gryczane na zakwasie jabłkowym Proponowane wino: Olga Raffault Les Peuilles Chinon AOP 2012 lub Krewetki w ziołach prowansalskich z winem, Rattatouille z warzyw sezonowych Proponowane wino: Note Bleue Cotes de Provence AOP 2015

Selekcja serów: Comte, Munster, Roquefort, polski kozi ser zagrodowy w popiele, polski dojrzewający ser zagrodowy Proponowane wino: Meyer-Fonne Cremant d'Alsace AOC Brut Extra

Desery: Tarta tatin z gruszkami i migdałami Proponowane wino: Domaine des Schistes Joia Muscat de Rivesaltes AOC 2014 lub Petit fours Proponowane wino: Domaine des Schistes Joia Muscat de Rivesaltes AOC 2014

Vive la France!!!

autor:
zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ