koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Perform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansuWrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  9 lat temu  »  

Ambasada Pacyfiku to pierwsza w Polsce restauracja serwująca potrawy z dalekiego regionu Australii i Oceanii. Postaramy się, by miejsce to promowało szeroko pojętą kulturę krajów Pacyfiku.

Większość produktów, jakie stosujemy w naszej restauracji, staramy się sprowadzać z „drugiego końca świata”. Nasz szef kuchni od kilkunastu lat pasjonuje się tamtejszą kuchnią dokładając wszelkich starań, by podawane dania były jak najbliższe oryginału. Zatem, jeśli chcielibyście spróbować steku z kangura, sałatki z taro, cassavy, kumary czy jamu albo skosztować popisowego dania Lap lap z Vanuatu, a przy tym napić się wspaniałej kawy hawajskiej lub herbaty z guanabany, to zapraszamy do nas!

Historia mariażu Hotelu Gródek z Restauracją Ambasada Pacyfiku była możliwa dzięki współpracy właściciela Hotelu z małżeństwem osób od kilkunastu lat zajmujących się naukowo i z pasji regionem Australii i Oceanii. Szefem kuchni jest Ilona Zdziech, autorka pierwszej w Polsce książki dotyczącej Kuchni Nowej Zelandii. Managerem odpowiedzialnym za wizerunek i marketing restauracji jest Dr Dariusz Zdziech, badacz regionu Australii i Oceanii, prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii.

zmodyfikowano  9 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ