Ambasada Pacyfiku
Ambasada Pacyfiku to pierwsza w Polsce restauracja serwująca potrawy z dalekiego regionu Australii i Oceanii. Postaramy się, by miejsce to promowało szeroko pojętą kulturę krajów Pacyfiku.
Większość produktów, jakie stosujemy w naszej restauracji, staramy się sprowadzać z „drugiego końca świata”. Nasz szef kuchni od kilkunastu lat pasjonuje się tamtejszą kuchnią dokładając wszelkich starań, by podawane dania były jak najbliższe oryginału. Zatem, jeśli chcielibyście spróbować steku z kangura, sałatki z taro, cassavy, kumary czy jamu albo skosztować popisowego dania Lap lap z Vanuatu, a przy tym napić się wspaniałej kawy hawajskiej lub herbaty z guanabany, to zapraszamy do nas!
Historia mariażu Hotelu Gródek z Restauracją Ambasada Pacyfiku była możliwa dzięki współpracy właściciela Hotelu z małżeństwem osób od kilkunastu lat zajmujących się naukowo i z pasji regionem Australii i Oceanii. Szefem kuchni jest Ilona Zdziech, autorka pierwszej w Polsce książki dotyczącej Kuchni Nowej Zelandii. Managerem odpowiedzialnym za wizerunek i marketing restauracji jest Dr Dariusz Zdziech, badacz regionu Australii i Oceanii, prezes Towarzystwa Naukowego Australii, Nowej Zelandii i Oceanii.