koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KAMERALIŚCI_WIOSENNA_ZMIANAGDYBYM BYŁ BOGACZEM
zmodyfikowano  3 lata temu  »  

Michel Moran od kuchni

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 2 810 wyświetleń od 17 listopada 2016

Kraków » Kamieńskiego 11 » NA MAPIE

  • 20 listopada 2016, niedziela
    » 17:00

Jeden z najsympatyczniejszych kucharzy w Polsce tym razem zdradza swój przepis na... sukces. „Chef. Historia Michela Morana” (Edipresse Książki) to pierwsza biografia znanego restauratora. Bohater książki spotka się z fanami 20 listopada w krakowskim salonie Empik Bonarka.

W książce „Chef. Historia Michela Morana” mistrz kuchni szczerze i otwarcie opowiedział o swoim życiu Pawłowi Lorochowi, popularnemu dziennikarzowi kulinarnemu. To historia o fascynującej drodze, którą pokonał, by znaleźć się w czołówce najlepszych restauratorów i kucharzy w Polsce. Moran zdradza też swoją opinię o polskich kulinariach i zastanawia się, czy każdy nadaje się do branży gastronomicznej. Słynne „oddaj fartucha” już na stałe weszło do języka potocznego, a spotkanie w Empiku będzie okazją do lepszego poznania autora tego powiedzenia.

W książce nie mogło zabraknąć przepisów – Moran podzielił się 32 sprawdzonymi recepturami na ulubione i pyszne dania, m.in. tradycyjne hiszpańskie ciastka churros, ośmiornicę po galicyjsku, sos bearneński czy małże świętego Jakuba. Czytelnicy mają także możliwość zobaczyć niepublikowane dotąd zdjęcia z archiwum prywatnego, prezentujące Michela jako sześcioletniego chłopca, w dniu ślubu z Haliną, świętującego 50. urodziny czy pracującego w kuchni.

Michel Moran – Francuz hiszpańskiego pochodzenia, jedna z najciekawszych postaci i wyrazistych osobowości współczesnej polskiej gastronomii. Jest ekscentrycznym i wiecznie uśmiechniętym jurorem w programach kulinarnych stacji TVN.

Paweł Loroch – dziennikarz, publicysta, autor programów radiowych i telewizyjnych oraz książek kulinarnych. Przez prawie 10 lat był gospodarzem kuchni programu „Pytanie na Śniadanie”. Założyciel pierwszego na świecie radia kulinarnego. Obecnie zajmuje się prowadzeniem własnej rozgłośni i konstruowaniem zaawansowanych gier planszowych.

20 listopada, godz. 17:00 Empik Bonarka Kraków, ul. Kamieńskiego 11

autor:
zmodyfikowano  3 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ