koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - listopad 2024 - nr 365Wrocławianka roku GalaPerform[ing] POLAND - Przegląd sztuki performansu
zmodyfikowano  7 lat temu  »  

Wiosenne Kulinaria JEM JEM Zero Waste

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 9 249 wyświetleń od 11 kwietnia 2018
  • 22 kwietnia 2018, niedziela
    » 10:00

Czy wiecie, że do śmietników na całym świecie trafia ponad miliard ton żywności rocznie Jak marnować mniej jedzenia? Ośrodek Kultury Norwida zaprasza do zmierzenia się z wyzwaniem! Prowadzący podzielą się doświadczeniami związanymi z wprowadzaniem w życie metody zero waste, czyli stylu życia, który zakłada minimalizowanie ilości produkowanych odpadów. Opowiedzą, co to jest foodsharing i podpowiedzą, jakie smakołyki można wyczarować z kuchennych odpadków. To będzie prawdziwa kuchenna rewolucja!:)

Metodą małych kroków będzie można wprowadzić ważne zmiany w swoim życiu. Mniej śmieci, mniej toksycznych opakowań foliowych, zdrowsza planeta, więcej pieniędzy w portfelu, a do tego smacznie i zdrowo. #niekarmiekosza - po co wyrzucać liście kalarepy, które są dla źródłem drogocennych witamin? STOP. Zamiast kupować kolejne apteczne suplementy można skorzystać z tego, co daje natura. Zmniejszmy ilość generowanych śmieci. Dowiedzmy się, jak kupować, żeby nie doprowadzać do przeterminowania się produktów. I nie wyrzucajmy fusów po kawie. Są doskonałym składnikiem... No właśnie, czego?:) Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiecie się na Wiosennych Kulinariach JEM JEM już 22 kwietnia w Ośrodku Kultury Norwida.

Program wydarzenia: 11.00-12.00 Jadłodzielnia. O tym, co to jest i z czym to się je opowie Kasia Siudowska z Foodsharing Kraków 12.00-13.30 Spotkanie autorskie z Sylwią Majcher, autorką książki "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku" + mini pokaz kulinarny 13.30-14.00 #niekarmiekosza - nasze pomysły na odpadki // burza mózgów 14.00-15.00 Woreczki spożywcze ZERO WASTE – zamieniamy jednorazówki na wielorazówki. Warsztaty szycia. // 6 miejsc, zapisy: a.wyrwal@okn.edu.pl

Szczegółowe informacje: Dział Animacji i Promocji Kultury Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida os. Górali 5, 31-959 Kraków tel. 12 644 27 65, w. 18, animacja[at]okn.edu.pl www.okn.edu.pl www.facebook.com/oknorwid

autor:
zmodyfikowano  7 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ