Akademia Kulinarna Whirlpool
Popularna blogerka Wegan Nerd, czyli Alicja Rokicka, zaprasza na warsztat pełen śniadaniowej mocy, który odbędzie się 23 kwietnia, w godzinach 11:00 – 14:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool (ul. Mińska 25).
Wegańskie śniadania zyskują na popularności nawet wśród zatwardziałych mięsożerców, ponieważ są zdrowe, kolorowe i po prostu pyszne. Wegan Nerd nauczy Was, jak przygotować nie tylko zdrowsze wersje znanych smakołyków, takich jak granola czy naleśniki, ale pokaże też klasykę kuchni wegańskiej - daktyladę, pasztet z soczewicy i pudding chia.
Jeśli chcecie przełamać kanapkową rutynę, otworzyć się na nowe smaki i zainwestować w zdrowie, ten warsztat jest dla Was. Nie bójcie się eksperymentów.
Pracujemy z nowoczesnym zapleczem kuchennym i doskonałymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool, więc przygotowanie mleka roślinnego czy pasztetu będzie przyjemne jak wiosenny spacerek.
MENU:
Kolorowa granola z orzechami i bakaliami
Domowe mleko migdałowe z wodą różaną
Pasztet z soczewicy z chrzanem
Klasyczny śniadaniowy hummus
Focaccia z solą morską i oliwkami
Naleśniki z daktyladą, czyli pastą daktylową z czekoladą
Pudding z nasion chia z owocami
Zielone smoothie
Partnerem warsztatu jest dystrybutor brazylijskich jagód mocy acai