koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  11 lat temu  »  

Zioła na kuchenny parapet - warsztat praktyczny

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 20 542 wyświetleń od 15 maja 2014

Warszawa » Al. Jana Pawła II 36 c » NA MAPIE

  • 20 maja 2014, wtorek
    » 17:30

Wiosna jest czasem siania, sadzenia, przesadzania, pikowania Z I Ó Ł np. bazylia, tymianek, szczypiorek, itd. Każdy z nas chce mieć w domu kącik lub parapet ziołowy. Zazwyczaj urządzamy takowy w kuchni, gdzie się przyrządza pachnące posiłki, do których możemy dodać aromatycznych i soczyście zielonych, ożywiających potrawy ziół.

Jeśli jesteś osobą, która pragnie mieć kontakt z naturą w domu i nie boi się ubrudzić rąk, zapraszam na warsztat praktyczny na którym podam kilka sposobów, jak można zrobić sobie ziołowy ogródek w domu. Takie przedsięwzięcie będzie wymagało mało pracy i zaangażowania, a do tego efekt będzie niesamowity.

Każdy z uczestników dorosłych (zachęcam do udziału także rodziców z dziećmi) na warsztacie skomponuje własnymi rękoma doniczkę z różnymi ziołami, którą zabierze ze sobą do domu na kuchnenny parapet:)

A także nauczy się: - wybierać odpowiednie doniczki, pojemniki do siania i sadzenia ziół - siać, pikować i przesadzać zioła tworząc swój domowy kącik ziołowy - pielęgnacji ziół, aby rosły jak najbujniej i jak najdłużej - odpowiedniego zrywania ziół, aby nie przeszkodzić w ich wzroście, a wręcz go pobudzić - kiełkowania, aby w każdej chwili sięgnąć po swoje kiełki pełne zdrowia

Porozmawiamy o zastosowaniu świeżo posadzonych ziół w kuchni, w potrawach - co z czego można przyrządzić, do czego pasują i smakują najbardziej.

Warsztat da uczestnikom nie tylko korzyść zdrowotną, estetyczną i kulinarną, ale nauczy podstaw hodowli ziół. Szczególnie dla dzieci ciekawym będzie dbać o rośliny ucząc się odpowiedzialności i wrażliwości, a także obserwować, jak z dnia na dzień wzrastają zioła posadzone przez nie same - ich żywy zielnik.

Raz posadzone zioła, wystarczą nam na całą wiosnę, lato i jesień. Zatem owocem naszej pracy będziemy się długo cieszyć w codziennym użytku.

Koszt: 70 zł/os. 85 zł rodzic z dzieckiem

Zapisy: http://www.piecsmakow.com.pl/zgloszenie.html?idx=225

autor:
zmodyfikowano  11 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ