koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
ARTYSTA BEZ GRANIC PAFAWAGWrocławianka roku Gala
zmodyfikowano  8 lat temu  »  

KONCERT JUBILEUSZOWY, 80 LAT - MAESTRO JERZY MAKSYMIUK & SONFONIA VIVA

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 12 894 wyświetleń od 29 listopada 2016
  • 4 grudnia 2016, niedziela
    » 19:00

SZANOWNI PAŃSTWO, 4 grudnia 2016 roku, o godz. 19.00, w Hotelu BELLOTTO *, mieszczącym się we wnętrzach Pałacu Prymasowskiego odbędzie się „KONCERT JUBILEUSZOWY, 80 LAT MAESTRO JERZY MAKSYMIUK & SINFONIA VIVA”.
Bohaterem spotkania będzie JERZY MAKSYMIUK – artysta wyjątkowy, charyzmatyczny, z polotem. Uzyskał trzy dyplomy: pianistyka, kompozycja i dyrygentura. Koncertował na całym świecie. Nagrał ok.100 płyt. W Polsce wielokrotnie jego nagrania zdobywały „Fryderyka”. Laureat wielu odznaczeń m.in. Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski i Złoty Medal „Gloria Artis”.
Na scenie pojawi się także kameralna, szesnastoosobowa orkiestra. SINFONIA VIVA to najbardziej wszechstronna muzycznie orkiestra w Polsce, która powstała w 1998 roku z inicjatywy Tomasza Radziwonowicza. Posiada bogaty i szeroki dorobek artystyczny w muzyce klasycznej, jazzowej i filmowej, imponująca dyskografii ponad 40 albumów! Bezpośrednio przed koncertem odbędzie się wystawa rzeźb. RYSZARD PIOTROWSKI to artysta wykonujący swoje prace w marmurze, srebrze, ceramice, brązie i srebrze. Prace rzeźbiarza wystawiane są głównie za granicą. Podczas uroczystego koncertu muzycy pod batutą maestro Jerzego Maksymiuka wykonają utwory: K. Szymanowskiego, W.A. Mozarta, P. Czajkowskiego oraz…. samego J. Maksymiuka! Dla chętnych po koncercie o godz. 20.30 planowana jest elegancka, serwowana kolacja z artystami przygotowana przez szefa kuchni Hotelu Bellotto.

autor:
zmodyfikowano  8 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ