koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - kwiecień 2024 -nr 359TpL repertuar
zmodyfikowano  3 lata temu  »  

Vege Story- hipisi, tofu i prawa zwierząt

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 23 861 wyświetleń od 28 grudnia 2020

Czy wiesz, że tofu zostało wynalezione w Chinach przez chińskiego kucharza Liu Ana w 164 p. n.e.? 🍀Posłuchaj o narodzinach tak zwanej nowej fali wegetarianizmu, 💚 o hipisowskich komunach, 🥦pierwszych bezmięsnych restauracjach 📚i przełomowych książkach: Dieta dla małej planety Frances Moore Lappe i Wyzwolenie zwierząt Petera Singera, które podnosiły dwie kwestie, które od tej pory znajdują się w centrum dyskusji o wegetarianizmie: ekologię i prawa zwierząt. 🍏Prowadzenie: Natalia Mętrak- Ruda 🌿Doktor kulturoznawstwa, tłumaczka literatury, dziennikarka kulinarna (m.in. Culture.pl, Smak, Kukbuk). 🌱 Autorka bloga Przeszłość od kuchni. Posiada doświadczenie w prowadzeniu zajęć ze studentami (UW, UKSW). Na przełomie 2019 i 2020 roku zrealizowała cykl zajęć historycznokulinarnych w Fotoplastikonie Warszawskim pod hasłem Przeszłość od kuchni. 💻Spotkanie w zamkniętej grupie w aplikacji ZOOM, zapisy: https://tiny.pl/7vjjx

zmodyfikowano  3 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ