koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  4 lata temu  »  

Warsztaty: Japońska sztuka robienia SUSHI

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 16 187 wyświetleń od 14 kwietnia 2021
  • 24 kwietnia 2021, sobota
    » 10:00

24 kwietnia 2021 (sobota) godz. 10.00

Zapisy online: od 16 kwietnia 2021 od godz. 9.00

Odbiór zestawów z materiałami: 23 kwietnia godz. 16.00-19.00 (DK Zacisze)

Uczestnicy: młodzież w wieku 10-18 lat

Naucz się przygotowywać futomaki, uramaki, hosomaki pod okiem Tomasza Szymankiewicza, założyciela Sushi Akademii. Uczestnicy warsztatów otrzymają link do nagrania, z którego dowiedzą się jak przygotować:

futomaki (gruba roladka) krojona na 6 szt.

uramaki (roladka z ryżem na zewnątrz) krojona na 8 szt.

hosomaki (cienka roladka) krojona na 6 szt.

Wraz z nagraniem otrzymasz zestaw produktów:

makisui - mata bambusowa

pałeczki

ryż do sushi

ocet ryżowy

nori - prasowane algi morskie

wasabi – chrzan barwiony na zielono

gari - marynowany imbir

sezam

sos sojowy

produkty spożywcze (pieczony łosoś,

surimi – paluszek krabowy,

cienko krojony ogórek,

oshinko - japońska kiszona rzodkiew,

kanpyo - marynowa tykwa)

winylowe rękawiczki

W domu przygotuj olej, deskę, nóż oraz kubek z zimną wodą.

Prowadzenie: Tomasz Szymankiewicz.

Instruktor sushi z 20-letnim doświadczeniem. Sędzia konkursów kulinarnych. Założyciel Sushi Akademii - jedynej w Polsce placówki szkolącej sushimasterów www.sushiakademia.pl

Warsztaty w ramach cyklu „Dzieciaki nie płacą – bezpłatne warsztaty dla dzieci i młodzieży” – Budżet Obywatelski 2021.

Więcej: https://zacisze.waw.pl/pl/sushi

autor:
zmodyfikowano  4 lata temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ