koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

INFORMACJA:

dla zakresu jest nie ma danych
dlatego przekierowano do zakresu BYŁO
OK

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
zmodyfikowano  5 miesięcy temu  »  

Ostatni Jarmark Produktów Regionalnych przed wakacjami już w Blue City

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 295 wyświetleń od 12 czerwca 2024

Warszawa » al. Jerozolimskie 179 » NA MAPIE

  • od: 12 czerwca 2024, środa
    do: 15 czerwca 2024, sobota

W środę 12 czerwca wystartował Jarmark Produktów Regionalnych - wydarzenie dobrze znane stałym klientom Blue City, ale i miłośnikom tradycyjnych smaków i wysokogatunkowych produktów. To ostatnia okazja przed wakacjami, by uzupełnić zapasy o produkty, których próżno szukać w marketach.

Jarmark Produktów Regionalnych potrwa do soboty 15 czerwca wieczorem. Wystawcy jak zwykle rozstawią swoje stoiska na poziomie -1 tuż przy fontannie, zamieniając serce centrum handlowego w ryneczek, gdzie spotykają się smaki z różnych regionów Polski, ale też Azerbejdżanu (oliwki, chałwy, ale nie tylko) czy Węgier (m.in. salami, przyprawy).

Poza produktami, które mogą postać w kuchennych szafkach trochę dłużej jak miody, różnego rodzaju marynaty i kiszonki czy nalewki, szczególne miejsce zajmują tu wędliny - powstające najczęściej w przydomowych wędzarniach opalanych drewnem. Znaleźć można tu nie tylko klasyczne produkty z wołowiny i wieprzowiny, ale też rzadko dostępną w zwykłych sklepach dziczyznę ze sprawdzonych źródeł.

Jednym z ciekawszych wystawców jest Gospodarstwo Rodzinne Gemza, w którym w początkach działalności powstawały oryginalne sery korycińskie zdobywające nagrody na konkursach. Dziś obok wyboru tychże w wielu wariantach (m.in. z czarnuszką czy czosnkiem niedźwiedzim) w ofercie znajdują się także różnego rodzaju sery dojrzewające i pleśniowe. To wyraz prawdziwej serowarskiej pasji właścicielki marki, która nieustannie rozwija swoje umiejętności, a przy okazji i ofertę.

Zabiegani na Jarmarku Produktów Regionalnych skompletować mogą jednak nie tylko menu degustacyjne składające się z ciekawych odmian serów i wędlin, ale zrobić szybkie zakupy do domu - jako że nie brakuje tu i wypieków, a nawet przekąsić coś w przerwie od zakupów. Hitem wśród klientów są pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym z Sierpca, ale też oscypki z grilla z żurawiną, czy domowy barszczyk i pierogi.

Jarmark Produktów Regionalnych potrwa od środy 12 czerwca do soboty 15 czerwca. Wystawców należy szukać na poziomie -1.

autor:
zmodyfikowano  5 miesięcy temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ