koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
CO JEST GRANE - styczeń 2021 - nr 321
zmodyfikowano  3 miesiące temu  »  

KUCHNIA PORTUGALII

CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 9 112 wyświetleń od 16 października 2020

Uwielbiasz jeździć w różne zakątki świata i będąc na miejscu rozkoszować się lokalnymi specjałami? Zapraszamy na kulinarną podróż po smakach Portugalii. Na warsztatach przygotujemy esencjonalny bulion z kolendrą, wieprzowinę w zaskakującym połączeniu z owocami morza oraz na osłodę karmelowy deser. Taki zestaw potraw to cały kalejdoskop smaków. Bom proveito!

Menu:

  • Sopa alentejana – zupa z kolendry, z regionu alentejo z jajkiem po benedyktyńsku

  • Carne de Porco à Alentejana – mięso wieprzowe z małżami

  • Baba de camelo – krem karmelowy

Prowadzący: Janusz Stanisław Andrasz

Link do zapisów: https://www.krzywykomin.pl/wydarzenia/kuchnia-portugalii/

zmodyfikowano  3 miesiące temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ