koncentrator kultury wyciskamy 100% kultury z kultury - wyciskaj z nami!

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki
wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z  Polityką Prywatności.

» ROZUMIEM I AKCEPTUJĘ
KLIMT Wrocław
zmodyfikowano  10 lat temu  »  

WALENTYNKOWE WARSZTATY CZEKOLADOWE

Kraków »
CO było GRANE - ARCHIWALNE TERMINY » » 14 491 wyświetleń od 6 lutego 2015

Zapraszamy na zmysłowe, słodkie i aromatyczne walentynkowe warsztaty dla par! Romantyczną randkę rozpoczniemy od pyszności! Tematem przewodnim wieczoru będzie czekolada. Spojrzymy na nią z różnych perspektyw, dowiemy się skąd się bierze i dlaczego jej smak tak nas pociąga. Wspólne rozsmakujemy się w różnych rodzajach czekolady, będziemy wdychać słodki zapach ziaren kakaowca i razem przygotowywać aromatyczny, czekoladowy napój! Podczas warsztatów zajmiemy się: historią czekolady (od czasów Majów i Azteków), odkryciami i wynalazkami, które ‚ukształtowały’ dzisiejszą czekoladę, ciekawostkami o roślinie – kakaowcu, rodzajami czekolad i różnicami między nimi, poznamy czynniki decydujące o jakości, degustacją w formie testu konsumenckiego z zasłoniętymi oczami, przygotowaniem czekolady do picia z czekolady w tabliczce, przygotowaniem czekolady do picia z własnoręcznie zmielonego ziarna.

Prowadzący: Piotr Klepacki – etnobotanik, absolwent biologii na Uniwersytecie Jagiellońskim. Pracownik Ogrodu Botanicznego UJ. Pomysłodawca Psa Ogrodnika, czyli projektu edukacji ogrodniczej stworzonego przez pasjonatów i specjalistów w dziedzinie botaniki.

KIEDY: 14 lutego 2015 (sobota), godz. 18:00 – 19:30 GDZIE: BAJLA, ul. Starowiślna 55/4, Kraków KOSZT: 110 zł/ para (w cenę wliczone są wszystkie materiały i degustacje) Kontakt: e-mail: kontakt@bajla.pl, tel.: 534 583 153

KUP BILET! Mamy miejsca tylko dla 8 par!

autor:
zmodyfikowano  10 lat temu  »  
przewiń ekran do początku stronyprzewiń ekran do początku strony

Wybierz kasę biletową:

ZAMKNIJ